Lyxig chokladpaj med ballerina

Detta är lyxvarianten av den gamla hederliga radiokakan. Servera gärna pajen dagen efter, så hinner den stelna till och bli lagom geggig.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6-8

Ingredienser

350 g mörk choklad , 70 %
225 g osaltat Svenskt Smör
5 ägg
21/2 dl strösocker
100 g ballerinakex
3 dl Vispgrädde

Gör så här

Värm ugnen till 160°. Smörj och mjöla en pajform med löstagbar botten. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker med elvisp ca 5 minuter tills du fått en vit och skummig kräm. Vänd ihop med chokladsmöret. Dela kexen i små bitar och blanda ner. Häll i pajformen. Grädda chokladpajen i 40-45 mi¬nuter eller tills den precis har stelnat. Servera kall eller ljummen med iskall vispad grädde och gärna lite frukt.
Visningar:
2437
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Chokladpaj recept
Fransk chokladp..
av Annafbg
över 2 månader
Kola- och chokl
av MrsC
över 2 månader
Mjölkchokladpaj
av tinah
över 2 månader
Chokladpaj från
av Robjoo
över 2 månader
Chokladpaj
av ros
över 2 månader
Kexchokladpaj..
av Ulrica
över 2 månader