Lyxig karamelltårta!

Jättegod

Betyg (1 röst)
Antal personer
6-8 bitar

Ingredienser

Botten:
75 g smör el margarin
200 g smulade chokladcookies

Karamellcreme:
2 1/2 dl vispgrädde
75 g smör
1/2 dl socker

Chokladcreme:
200 mörk blockchoklad
1 1/2 dl grädde
2 msk socker
40 g smör

Vispgrädde
Frukt

Gör så här

Botten:
Smält smör, blanda ned smulade kakor.
Tryck ut i form med löstagbar botten.
Låt stelna i kyl 30 min.

Karamell:
Blanda grädde, smör, socker i en kastrull.
Låt sjuda på svag värme tills den tjockar.
Kyl krämen och häll över botten.
Ställ i kyl tills krämen stelnat ca: 3 tim.

Chokladcreme:
Blanda choklad, grädde, socker o smör i kastrull.
Sjud samman till jämn smet på svag värme.
Låt cremen svalna innan den hälls över karamellcremen.
Ställ tårtan i kyl, gärna över natten.

Garnering:
Spritsa vispad grädde som små rosor över kakan och lägg på någon god frukt. (På den jag åt var det jordgubbar. I originalreceptet är det röda vinbär).
Visningar:
2141
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Päronkaramelltå
av Queenie
över 2 månader
Karamelltårta m
av Queenie
över 2 månader