Lyxig räkpanna

Detta är en rätt för alla som älskar räkor. Smaken förhöjs med cashewnötter och krispiga grönsaker. Laga den gärna i woken.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300 g skalade medelstora räkor
1 stor, gul lök
1 stor, röd paprika
1 blekselleristjälk
250 g champinjoner
50 g sockerärter
½ dl kycklingbuljong
2 msk kinesisk soja
2 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
3 tsk olja
1 vitlöksklyfta
½ dl hackade cashewnötter
½ strimlad purjolök

Gör så här

Skala och strimla löken. Ansa och strimla paprikan fint. Skölj och ansa selleristjälken och skär den i fina skivor. Ansa och skiva champinjonerna. Ta bort stjälken från sockerärterna. Hacka vitlöken fint. Blanda buljong, soja, maizena och vinäger väl i en skål.

Hetta upp 2 tsk olja på medelvärme i en wokpanna. Tillsätt lök, paprika och selleri. Bryn under omrörning tills grönsakerna börjar mjukna, ca 2 minuter. Tillsätt svampen och bryn under omrörning i ytterligare 2 minuter. Tillsätt sockerärterna. Bryn ytterligare 2 minuter och lägg upp grönsakerna i en skål.

Hetta upp resten av oljan och lägg i räkorna. Fräs dem tills de blivit genomvarma, 2-3 minuter. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med en kort stund.

Lägg tillbaka grönsakerna i woken och tillsätt buljongblandningen. Koka upp och låt sjuda i en minut. Strö över hackade cashewnötter och strimlad purjolök.
Visningar:
1439
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Räkpanna recept
Kall räkpanna
över 2 månader
Räkor Indienne
av styvan
över 2 månader
Räkpanna
av Lisa35
över 2 månader
Fisk och räkpan
över 2 månader
Gnocchi-och räk
över 2 månader
Krämig räkpanna
över 2 månader