Lyxig strömmingslåda med skaldjur

Till påskbordet, midsommarbordet, julbordet eller när man vill.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 kg strömmingsfilé
en klick smör
6-8 ansjovisfiléer
200 g scampi- eller kräftstjärtar, tinade
1 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
2 msk ströbröd
Salt
Peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader . Smörj en ugnsfast form. Salta och peppra strömmingen på köttsidan. Klipp bort fenorna. Rulla ihop dem med skinnsidan utåt och trava dem i formen.
Fördela crème fraiche och ansjovisen ovanpå och skaldjuren runt omkring. Strö ströbröd över alltsammans och häll på grädden. Grädda i 20 minuter. Servera ljummen eller varm.
Visningar:
1048
Sparat:
24
Strömmingslåda ..
över 2 månader
Kräftströmming
av matnytt
över 2 månader
Strömmingslåda
över 2 månader
Strömmingslåda
av Gunn57
över 2 månader
Strömmingslåda
över 2 månader