Lyxig tonfiskkotlett

Det underbara tonfiskköttet är verkligen en delikatess! Kotletterna blir lika saftiga och goda antingen de grillas eller steks.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 tonfiskkotletter ā 200 g
2 msk färskpressad citronsaft
Salt
Peppar
2 bifftomater
1 zucchini
4 msk olivolja
Riven muskotnöt
1 vitlöksklyfta
1 knippa färsk basilika

Gör så här

Skölj och/eller torka av tonfiskkotletterna. Lägg upp dem på en tallrik. Droppa över citronsaften. Krydda med salt och peppar. Ställ det kallt.

Skålla, skala och kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar. Ansa och kärna ur zucchinin och skär den i tunna skivor.

Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och bryn zucchinin. Krydda med salt, peppar och riven muskot. Skala och pressa ner vitlöksklyftan i stekpannan. Blanda ner tomaten och låt alltsammans brynas på svag värme i ca 8-10 minuter.

Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek tonfiskkotletterna 5-10 minuter beroende på tjockleken. Vänd dem en gång.

Ta basilikablad från stjälkarna och skär bladen i strimlor. Smaka av grönsaksblandningen med salt och peppar och blanda ner basilikan.

Lägg upp tonfiskkotletter och grönsaksblandningen på 4 tallrikar. Servera med pressad potatis och/eller ugnsvarm baguette till.
Visningar:
12402
Sparat:
66

LIKNANDE RECEPT

Asiatisk tonfis..
över 2 månader
Sallad med gril
av Queenie
över 2 månader
Tonfiskkotlette
av Queenie
över 2 månader
Grillad tonfisk
över 2 månader