Lyxiga kanelbullar

Så gott!

Betyg (0 röster)
Lyxiga kanelbullar

Ingredienser

1 pkt jäst för söta degar ( 50 g)
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
1 ½ tsk malen kardemumma
15 dl Vetemjöl special

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
250-300 g lyxmassa, rives
1 msk malen kanel

Garnering:
1 ägg
Pärlsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.
Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölk/smörblandningen och rör försiktigt till jästen är upplöst.

Tillsätt salt, strösocker, kardemumma. Rör ner mjölet, lite i taget, tills du får en smidig konsistens på degen. Låt jäsa under bakduk i 30-40 min. Ta upp degen på mjölat bord, bearbeta den med händerna och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 1-1.5 cm tjock.

Bred ett lager av det rumsvarma smöret på plattorna, strö över den rivna mandelmassan, strösocker och sedan kanel. Rulla ihop och skär i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg i bullformar och låt jäsa ca 45 min.

Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min.
Visningar:
2991
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Kanelbullar recept
Rolands kanelbu..
över 2 månader
Kanelbullar..
över 2 månader
Viktväktarbulla
över 2 månader
Amerikanska kan..
över 2 månader
Kanelbulle med
av Lolan
över 2 månader
pizzabullar med
av anenik
över 2 månader