Möra marmeladbakelser

Aprikosmarmelad och sötmandel

Betyg (0 röster)
Antal personer
12-14 st

Ingredienser

Mördeg:
2½ dl vetemjöl
2½ msk strösocker
100 g smör eller margarin
½ ägg

Fyllning:
1½ dl sötmandel
1 dl florsocker
½ ägg
1 dl marmelad (aprikos eller apelsin)

Garnering:
Vispad grädde
Flisad blockchoklad eller hackad rostad mandel

Gör så här

Hacka ihop mjöl, socker och matfett. Rör i ägget och arbeta ihop degen snabbt. Lägg den kallt en stund så går den lättare att kavla.

Skålla, skala och mal mandeln och blanda den med florsocker, ägg och marmelad.

Kavla ut två längder av degen, ca 10x20 cm, och lägg dem på smord plåt.

Nyp upp en kant utefter långsidorna och lägg på mandelmarmeladen.

Grädda längderna 15-20 minuter, 200 grader. Mördegen ska vara helt torr och vackert ljusgul.

Låt längderna svalna på plåten och skär dem sedan med vass kniv.

Garnera bakelserna med en topp vispgrädde och strö över blockchoklad eller mandel.
Visningar:
617
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.