Möra tårtbottnar

Riktigt spröda och möra blir tårtbottnarna om man blandar lite potatismjöl i mördegen. Viktigt är också att inte arbeta degen mer än vad som är absout nödvändigt. Vilotiden i kylen gör också sitt till. Degen blir mer lättkavlad om den är kall och det går lättare att få bottnarna tunna. Låt alltid mörkakor kallna på plåten och lägg ihop bottnarna i sista stund före serveringen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12 bita

Ingredienser

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
200 g smör eller margarin
1 äggula
Smör eller margarin till plåten
Mjöl till plåten

Fyllning:
Sylt eller färskmosadde bär
Äppelmos eller vaniljkräm
Chokladgrädde
Skivade bananer

Gör så här

Blanda mjölsorterna med sockret och lägg alltsammans på bakbordet. Hacka in fettet och arbeta snabbt ihop degen med äggulan. Lägg degen att vila ca 30 minuter i kylskåpet.

Sätt ugnen på 175 grader.

Kavla ut degen till 2 stora bottnar och lägg dem på smord och lätt mjölad plåt. Jämna till kanten efter en lagom stor tallrik.

Grädda bottnarna lågt i ugnen och låt dem svalna innan de lossas från plåten.

Lägg ihop tårtbottnarna med fyllning emellan strax före servering och sikta lite florsocker över den färdiga tårtan. Om man lägger ett genombrutet tårtpapper över tårtan innan man siktar på sockret får man ett dekorativt mönster. Fyll tårtan med valfri fyllning och garnera den efter önskemål.
Visningar:
1833
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Krispig marängt
av lennali
över 2 månader
Fryst jordgubbs
över 2 månader
Brooklyn Blacko
över 2 månader
Jordgubbstårta..
över 2 månader
Grädd- och jord
över 2 månader
Moas choklad- o
över 2 månader