Mörk chokladmousse med Licor 43

Mums..en av mina många favoriter, när det gäller chokladmousser.
Perfekt att förbereda dagen innan fest.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

4 äggvitor
2 dl strösocker
300 g mörk choklad,
ska vara bitter, gärna minst 85%
4 äggulor
2 dl starkt kaffe

Till servering:,
1-1½ msk licor 43

Gör så här

1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt
sockret och vispa tills äggvitan är vit, blank och
styv.
2. Smält chokladen i en kastrull över vattenbad.
3. Vispa ihop äggulor och kaffe i en bunke över
vattenbad på svag värme till en tjock smet. Rör ner
den smälta chokladen. Vänd sist försiktigt ner
äggvite vispet.
4. Fördela i 6 portionsformar och ställ svalt att
stelna i minst 6 timmar eller över natten. Vid servering
slås 1-1½ msk licor 43 över moussen.
Visningar:
1905
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Chokladmousse recept
-LCHF Chokladmo..
över 2 månader
Tårta Black and
över 2 månader
Påskmoussetårta..
över 2 månader
Jordgubbstårta..
över 2 månader
Enkel chokladtå
över 2 månader