Mörk chokladtårta

Mörk chokladtårta

Betyg (4 röster)

Ingredienser

Tårtbotten:
2 ägg
2 dl socker
100 g mörk choklad (med hög kakaohalt)
2 dl grovt hackade hasselnötskärnor
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g smör

Chokladkräm:
2,5 dl vispgrädde + lite socker
150 g mörk choklad (med hög kakaohalt)
2 ägg
1-2 msk konjak, whisky eller kaffe

Gör så här

Smöra och mjöla en rund kakform ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten. Rör ner hackade nötter, vetemjöl, bakpulver och till sist det smälta smöret. Grädda kakan långt ner i ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti.

Chokladkräm: Skilj ägggulor och vitor åt. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden med lite socker. Smält chokladen i vattenbad. Rör ner en ägg-gula i taget i chokladen. Tillsätt lite av konjak, whisky eller kaffe (det går bra med lite vatten också om man bara vill ha "ren" chokladsmak)i taget och rör tills att chokladen är smidig. Rör därefter ner chokladsmeten i grädden. Vänd till sist ner äggvitorna.

Bred chokladkrämen på och runt om den avsvalnade kakan. Toppa eventuellt med lite riven choklad på toppen. Ställ tårtan kallt. Voila!
Supergod som den är eller med jordgubbar till.
Rekomenderas varmt till alla som älskar mörk choklad!
Visningar:
4200
Sparat:
107

LIKNANDE RECEPT

Chokladtårta recept
Johannas toppen..
över 2 månader
Mammas chokladt
av Mirre85
över 2 månader
LCHF- Godaste H
över 2 månader
Fryst chokladtå
av Anten
över 2 månader
Makalöst god ch
över 2 månader
Amerikans hög c..
över 2 månader