Madeiradoftande saute på viltlever och potatisrösti

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g rådjur- eller älgkalvlever
(putsad fri från hinnor och blodkärl)
1 stor gul lök
1,5 msk vetemjöl
100 g smör
1,5 dl madiera
2,5 dl bra sky helst hemkokt
salt, peppar

4 bakpotatisar kokta 10 minuter med skalet på
50 g smör
0,5 dl majsolja
salt, peppar
persilja

Gör så här

Börja med att skala potatisen och riv på den grova sidan.
Stek sedan i panna med fettet blandat och gyllenfärgat,
Stek en stund och platta till och forma som en rösti.
Vänd och stek klart.
Finhacka löken och stek den först lite gyllene i smöret, lyft ur låt fettet vara kvar.
Putsad lever skäres till fina strimlor och stekes i omgångar kort och hett så att levern har fin färg men fortfarande är röd inuti.
Lyft ur och i med löken och mjölet som får fräsa ihop en stund.
Slå sedan i madeiran och skyn och låt det hela koka ihop till simmig konsistens.
Röstin kan hållas varm under den tillagningen.
Krydda nu såsen och lägg i levern som kokas upp hastigt.

Serveras direkt
Visningar:
2827
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Potatisrösti recept
Ölmarinerad flä..
över 2 månader
Gratinerad fläs
över 2 månader
Gratinerad fläs
av Ami406
över 2 månader
Potatisrösti me
av Fin
över 2 månader
Potatisrösti me
av Fin
över 2 månader