Madeiragravad oxfilé

Gravad oxfilé passar bra som förrätt eller på buffébordet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

500 g oxfilé
Marinad:
1 dl madeiravin
1/2 dl salt
1/2 dl råsocker
1 msk krossad svart-, vit- och rosépeppar
1 msk olivolja
Sås:
3 msk vitvinsvinäger
2 msk söt senap
3 msk Dijon senap
3 msk Brun Farin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
6 msk olivolja
1 msk hackade örter gärna färsk dragon eller körvel

Gör så här

Skär bort hinnorna och fettet från oxfilén. Blanda marinaden i en tjock eller dubbla plastpåsar. Lägg i köttet i plastpåsen och gnid in det med marinaden. Pressa ur luften och förslut påsen. Lägg påsen i kylen i fyra dygn. Vänd på den varje dag. Blanda ingredienserna till såsen. Skär upp oxfilén i mycket tunna skivor. Förvaras i kylskåp upp till 3 dygn.
Visningar:
6772
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Oxfilé med hass
över 2 månader
Pasta med oxfil..
över 2 månader