Maderiasill

Lättlagad inläggning som bara behöver stå ett dygn i kylen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 pers på

Ingredienser

2 burkar matjesill a´ 200 g
Ättikslag:
1/2 gul lök
1 tsk grovt krossad kryddpeppar
1/2 dl ättikssprit( 12 %)
0,75 dl socker
Lagen:
1 dl ketchup eller chilisauce
1,5 - 2 dl maderia

Gör så här

1. skölj och skär majtessillen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Blanda inredienserna till ättikslagen i en kastrull och sjud 2-3 min. Låt kallna.
2. Blanda kethup och madeira i lagen. Vänd ner sillbitarna.
3. Låt stå och dra 1 dygn i kylskåpet.


Slå upp ett litet glas Madeira till dig själv medan du lägger in sillen. Avnjut!!
Visningar:
1524
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR