Mager och sockerfri Morotskaka

Sötad med hermesetas

Betyg (2 röster)
Antal personer
12 st
Mager och sockerfri Morotskaka

Ingredienser

4-5 morötter, ca 500 g
4 ägg
2 ½ dl Hermesetas Lättströ
80 g hasselnötter
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk kanel
½ tsk malda kryddnejlikor
1 krm salt
Rivet skal och saft av 1 citron

Gör så här

Sätt ugnen på 175ºC. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Mal nötterna. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver, kryddor och salt.

Rör i nötter, citronskal, saft och rivna morötter. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den.


kcal 137
kolhydrater g 4,8
fett g 6,2
Visningar:
5047
Sparat:
92

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader