Mager och sockerfri morotskaka med glasyr

Sötad med hermesetas

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 st
Mager och sockerfri morotskaka med glasyr

Ingredienser

3 ägg
2 ½ dl hermesetas lättströ
3 dl grovt rivna morötter
2 ½ vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm ingefära
1 ½ dl gräddfil

Glasyr:
250 g kesella 1 %
1 msk flytande margarin
¾ dl Hermesetas Lättstö
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och hermesetas lättströ tills smeten blir luftig. Tillsätt morötter.

Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära och gräddfil och rör ned i ägg- och morotsmeten. Häll smeten i formen.

Grädda kakan i 40 minuter.

Blanda alla ingredienserna till glasyren och låt stå kallt en stund.

När kakan är färdiggräddad och har svalnat bred glasyren över kakan.
Visningar:
16618
Sparat:
217

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader