Majas skärgårdslimpa

Detta bröd bakar jag till jul, midsommar och påsk .
Smakar jättegott t.ex. till gravad lax .

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 liter surmjöl
50 g jäst
2,5 dl mörk sirap
3 dl malt
3 dl havregryn
3 dl rågmjöl
3 dl solrosfrön
1 msk salt
1 liter vetemjöl

Gör så här

Smula jästen i den varma surmjölken. Blanda alla ingredienser
till en deg som ska se ut som en tjock gröt.
Smörj 4 avlånga formar och fyll med degen. Låt jäsa två timmar.
Grädda en och en halv timme i 170 grader.
Täck bröden med folie efter en timme om de är för mörka.

ps. Håller sig hur länge som helst i kylskåpet och smaken blir bara bättre.
Visningar:
3501
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Skärgårdslimpa
av birran6
över 2 månader
Skärgårdslimpa
över 2 månader
Skepparholmens
av tina62
över 2 månader