Majsbröd - Spoonbread

Det är ett gammalt amerikansk recept på ett majsbröd som skedas direkt ur formen...
Intressant tillbehör till grillat fläsk och kyckling.
Passar till frukost med ägg och bacon, bräckt skinka eller till brunch.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 - 6
Majsbröd - Spoonbread

Ingredienser

5 dl mjölk
2 dl polenta (majsmjöl)
1 msk strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
svartpeppar nymalen
4 äggulor
1 burk majskorn 340 g
4 äggvitor
ev. lite torkade chilipepparflagor

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en ugnsfast form.
Värm mjölken i en stor kastrull tills den börjar sjuda.
Vispa i polentan tills det blir en tjock gröt.
Ta av kastrullen från värmen och rör i socker, bakpulver, salt och peppar.
Tillsätt äggulorna och majskornen och blanda väl.
Vispa äggvitorna till ett styvt skum och vänd i dem.
Häll smeten i formen.
Strö ev över lite chilipepparflagor.
Grädda i cirka 40 minuter tills brödet är klart.
Känn med en provsticka i mitten, är den torr är det klart.
Visningar:
6271
Sparat:
84

LIKNANDE RECEPT

Majsbröd recept
Majsbröd - Corn..
av MrsC
över 2 månader
Långstekt fläsk..
av lennali
över 2 månader
Majsbröd
av mirre1
över 2 månader
Félipas fantast..
av TriBeca
över 2 månader
Majsbröd - Corn
av MrsC
över 2 månader
Majsbröd - Glut..
över 2 månader