Majsbröd med majskorn

Gott bröd till soppa, grytor, mellanmålet...

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Majsbröd med majskorn

Ingredienser

2 1/2 dl (140g) fint majsmjöl
2 dl (115 g) vetemjöl (vetemjöl special, fullkorn)
1/2 tsk salt
1/2 tsk krossad svartpeppar
1/2 tsk chilipepparflinor
2 nypor malen brödkummin
2 tsk bakpulver
1 stort ägg
2 1/4 dl mjölk
150 g majskorn på burk, ca 1 1/2 dl

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader.
Smörj en ugnssäker form ca 20x20 cm.
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
Gör en grop i mitten.

Vispa upp ägget, blanda med mjölken.
Slå vätskan i mjölgropen och rör slätt.
Vänd ner majskornen.
Rör inte mer än nödvändigt.
Skeda ner smeten i formen.

Grädda i ca 15 minuter tills ytan är gyllenbrun.
Låt svalna något, lossa sedan från formen.
Skär brödet i fyrkanter.
Servera det ljummet.
Visningar:
9154
Sparat:
90

LIKNANDE RECEPT

Majsbröd recept
Majsbröd - Corn..
av MrsC
över 2 månader
Långstekt fläsk..
av lennali
över 2 månader
Majsbröd
av mirre1
över 2 månader
Félipas fantast..
av TriBeca
över 2 månader
Majsbröd - Corn
av MrsC
över 2 månader
Majsbröd - Glut..
över 2 månader