Makaronipudding

Makaronipudding

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Makaronipudding

Ingredienser

4 dl makaroner eller 5 dl snabbmakaroner (ca 1,5 l kokta)
1 liten purjolök, tunt skivad
300 g rökt skinka eller kassler, i små tärningar
2 dl riven ost
3 ägg
4 dl mellanmjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör:
4 morötter, rårivna
½ liter salladsblad

Gör så här

Ugnstemperatur 200º

Sätt på ugnen. Koka makaronerna, se förpackningen. Låt purjon koka med några minuter. Häll makaroner och purjo i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt rinna av. Bred ut dem i en ugnssäker form och blanda i osten och det rökta köttet.

Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över makaronerna. Grädda puddingen i mitten av ugnen tills den fått vacker färg, ca 30 min. Servera med tillbehören.

Tips
Makaronpudding går bra att frysa.
Visningar:
9218
Sparat:
208

LIKNANDE RECEPT

Makaronipudding recept
Makaronipudding
av gummsen
över 2 månader
Makaronipudding
över 2 månader
Mammas Makaroni
över 2 månader
Bakad pasta med
av styvan
över 2 månader
Makaronpudding
över 2 månader