Makaronpudding

För 4 eller 10 portioner

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 eller 10
Makaronpudding

Ingredienser

4 dl makaroner eller 5 dl snabbmakaroner (1 1/4-1½ liter kokta)
1 gul lök eller en liten purjolök
300 g kassler, rökt skinka eller korv
2 dl riven ost


4 portioner, äggstanning:
3 ägg
4 dl mellanmjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


10 portioner:
1 liter makaroner eller ca 1,2 liter snabbmakaroner
Ca 250 g gul lök eller purjolök
Ca 500 g kassler (ca 8 dl), rökt skinka eller korv i tärningar
Ca 5 dl ost (ca 200 g) riven


10 portioner, äggstanning:
8 ägg
1 liter mjölk
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar

Gör så här

Ugnstemperatur 200º

Sätt på ugnen. Skala och hacka löken eller snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Koka makaronerna, se förpackningen. Låt löken koka med några minuter. Häll upp makaronerna i ett durkslag, spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av. Bred ut makaronerna på ett ugnssäkert fat. Skär kött eller korv i tärningar. Blanda dem och osten med makaronerna.

Äggstanning: Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över makaronerna. Grädda puddingen i mitten av ugnen tills den fått vacker färg, ca 30 min.

10 portioner: Se beskrivning ovan. Satsen är lagom för en ugnslångpanna med raka kanter (ca 30x40 cm) eller två stora fat. Grädda i ca 40 min.

Till: rårivna morötter eller en blandad sallad

Makaronpudding går bra att frysa.
Visningar:
5616
Sparat:
93

LIKNANDE RECEPT

Makaronpudding recept
Lyxig bacon och..
över 2 månader
Makaronipudding
över 2 månader
Makaronpudding
över 2 månader
Makaronpudding
över 2 månader
Matssons puddin..
över 2 månader
Makaronpudding
av miha
över 2 månader