Makrill i tomatsås

Laga denna kryddiga och matiga fisk i en syrlig tomatsås. Det blir en prisvärd rätt som hela familjen tycker om.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 makrillfiléer
1 msk färskpressad citron
Salt
Vitpeppar
12 tomater
2 knippen vårlök
2 vitlöksklyftor
1 knippa persilja
1 msk olivolja
Socker

Gör så här

Spola makrillfiléerna i kallt vatten och torka av dem. Droppa citron över filéerna och krydda dem med salt och peppar.

Skålla tomaterna, spola dem i kallt vatten och skala dem. Ta bort stjälkfästet och skär tomaterna i tärningar.

Skölj och ansa vårlökarna och skiva dem tunt. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Skölj persiljan, ta bladen från kvistarna och hacka persiljebladen fint.

Hetta upp oljan i en stekpanna eller en grund gryta. Fräs upp vårlök och vitlök tills vårlöken mjuknat. Tillsätt tomater och persilja men spara 1 msk persilja till garnering. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Lägg makrillfiléerna ovanpå och täck över med lite av tomatsåsen.

Täck med lock och låt sjuda i 15 minuter på medelvärme. Strö över persilja och servera.
Visningar:
4237
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Tomatsås recept
Nonna Annas sic..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Tinas bästa köt..
av Tiol
över 2 månader
Enkel Minestron
av Caddiie
över 2 månader
Vegetarisk lasa
över 2 månader
Kebab pizzabull
av LaJefa
över 2 månader