Makrill med stuvad spenat

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 portionsfileer eller rensade portionsmakrillar
1/2 dl mjöl till panering
salt
peppar
2 knippen färsk spenat eller ett paket (250 g) djupfryst
2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl mjölk
margarin att steka i

Gör så här

Vänd portionsfileerna eller portionsmakrillarna i mjöl. Salta och peppra. Stek dem gyllenbruna på medelhög värme 3-4 minuter på var sida för fileer, 7-8 minuter för hel fisk, tänk då på att sänka värmen något. Smält smöret, rör i mjöl och späd med mjölken. Krydda (ca 2 krm salt till 3 dl mjölk). Låt koka 10 minuter. Vänd i den rensade, välsköljda spenaten. Servera direkt. Spenaten är godast om det finns lite spänst kvar i bladen. Servera med kokt svensk färskpotatis.
Visningar:
4014
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Paj med varmrök
över 2 månader
Laxlasagne
av Jessika
över 2 månader
Fisk i foliepak
av Jessika
över 2 månader
LCHF -Pizzagrat
över 2 månader
Drömsk tortelli
över 2 månader