Malins crêpes med suovasfyllning

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1,5 dl mjöl
1 1/4 dl vatten
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 msk margarin/smör

Fyllning:
2 dl créme fraiche
2 dl vispad grädde
300 gram suovas (Suovas är kallrökt kött)
pepparrot på tub
salt
peppar

Gör så här

Blanda mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa i ägg och mjölk. Smält matfett och låt svalna. Blanda i matfettet i smeten. Låt smeten svälla 1-2 timmar (om tid finns). Hetta upp en liten pannkakslagg (Crêpsen ska bli c:a 14 cm i diam). Lägg i matfett och låt bli detta bli ljusbrunt. Häll i 1/2 dl av smeten. Vänd pannkakan när smeten stelnat på ovansidan och fått färg under stek i några minuter. Om crêpesen ska fyllas på en gång behövs inte båda sidor stekas.

Fyllning
Stek suovasen och låt kallna. Riv den stekta suovasen i en matberedare eller mixer. Blanda ihop allt till en smet, tillsätt pepparrot, salt och peppar efter egen smak.
Sätt sedan en lika stor klick i alla crêpes och rulla ihop.
Visningar:
4514
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Crêpes recept
Västerbottenost..
av Queenie
över 2 månader
Mormors ljuvlig
över 2 månader
Åsas kycklingfy
av lennali
över 2 månader
LCHF Crepes / p
av Graff
över 2 månader
Crèpesrulle med
över 2 månader
Bacon och spena
över 2 månader