Malins tacopaj

Min syster gör världens godaste tacopaj... Uppskattad av alla som ätit den.

Betyg (20 röster)
Antal personer
6 st
Malins tacopaj

Ingredienser

Pajskal:
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
400 g köttfärs
40 g påse tacokrydda
113 g liten burk green chili
3 tomater
5 dl créme fraiche paprika och chili
3 dl riven ost

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienserna till pajskalet till en deg, låt den vila i kylen i 30 minuter.

Bryn köttfärsen, blanda ner tacokryddan och ½ dl vatten, låt det småputtra i 10 minuter.

Sätt på ugnen på 200 grader.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Degen behöver inte alls gå enda upp till kanten, men 2/3 delar. För grädda skalet i 10-15 minuter.

Blanda ner burken med green chili i köttfärsen och häll ner den i pajskalet.
Bred ut créme fraichen över köttfärsen.
Skiva tomaterna och lägg dem på créme fraichen.
Strö över all ost.
Grädda i 15 minuter eller tills osten fått fin färg.
Servera med en god sallad.
Visningar:
47219
Sparat:
1031

LIKNANDE RECEPT

Tacopaj recept
Tacopaj den sup..
av MrsC
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Tacopaj
av Maranka
över 2 månader
Tacopaj - LCHF
över 2 månader
Fredriks tacopa
av Annafbg
över 2 månader
Carolines tacop
över 2 månader