Mammas daimtårta!

Världens godaste födelsedagstårta!

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-10

Ingredienser

Botten:
4 äggvitor
2 dl socker
100 g sötmandel

Glass:
3 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl socker

Topping:
3 daim (eller 1,5 dubbeldaim)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mal sötmandeln.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
4. Blanda i sockret i äggvitorna.
5. Vänd ned mandeln.
6. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
7. Häll ned smeten i formen, och ställ in i ugnen. Låt grädda ca 30 min, tills bottnen är torr och ljust brun.

8. Ta ut bottnen och låt SVALNA!

9. Vispa grädden.
10. Vispa äggulorna och sockret (i en annan skål) vitt och pösigt.
11. Blanda äggsockersmeten med grädden.
12. Häll smeten över mandelbottnen.
13. Riv daimen över kakan.
14. In i frysen.

Ta fram kakan ca 30 min innan servering. Njut!
Visningar:
15511
Sparat:
75

LIKNANDE RECEPT

Daimtårta recept
Dajmtårta / Dai..
över 2 månader
Snabba daimtårt
av zonale
över 2 månader
Daimtårta
över 2 månader
Frusen daimtårt
av Lilloo
över 2 månader
Daimtårta med k
över 2 månader