Mammas flottyrkransar

jätte goda

Betyg (0 röster)
Antal personer
40 kransar

Ingredienser

1 ägg
1 dl socker
1 dl mjölk
2 msk marg el smör
ca 5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
kokosfett eller olja
strösocker

Gör så här

vispa ägg och socker poröst tillsättmjölken
smält matfettet och rör ner det i smeten blanda det mesta av mjölet och bakpulvret vänd ner det
slå upp degen på mjölat bakbord arbeta ner lite mer mjöl så att den inte kladdar rulla degen till smala längder skär dem i 20cm långa bitar och forma dem till kransar värm fettet till 180 grader lägg ner några kransar åt gången och fritera dem guldbruna ca 1min på varje sida ta upp och låt dem rinna av väl på hushållspapper vänd dem sedan i strösocker
Visningar:
851
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Ingrids flottyr
av celice
över 2 månader