Mammas himmelska räkomelett

Denna räkomelett står alltid på vårt julbord varje år. Ibland händer det att jag tillagar den till middag med rostat bröd till. Går snabbt att göra och är mycket mumsig!

Betyg (7 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

6 ägg
6 dl grädde 40%
salt
200 g skalade räkor
dill
1 ½ fiskbuljongtärning
3 dl grädde
några msk mjöl
ca 25 g smör

Gör så här

1. Tina ev räkorna.
2. Sätt ugnen på 200 gr.
3. Blanda ihop äggen och grädden, salta. Häll i en smord
t ex oval ugnsform, lite större.
4. Grädda långt ner i ugnen tills omeletten höjt sig och fått en gyllene färg.
5. Under tiden smälter du smöret i en kastrull, häller i mjöl och fräser ihop detta (ska bli tjockt). Häll i grädden, smula i buljongtärningen och tillsätt mycket dill. Sist sätter du i räkorna. Nu får det inte koka, utan bara värmas upp, annars blir räkorna sega.
6. Ta ut omeletten, häll räksåsen över. Stoppa in den i ugnen igen några minuter.
7. Servera med rostad franska
Visningar:
35263
Sparat:
290

LIKNANDE RECEPT

Räkomelett
av evaldo
över 2 månader
Räkomelett
av SACAnd
över 2 månader
Ancis räkomelet
över 2 månader
Avokado- och rä
av Amber
över 2 månader
Räkomelett som ..
av Queenie
över 2 månader
Räkomelett med
över 2 månader