Mammas köttbullar

Saftiga och goda vardagsköttbullar!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ca 400 g blandfärs
½ rivet korvbröd, vitt bröd
1 msk potatismjöl
1½ dl mjölk
1 ägg
1½ tsk salt
1½ krm svartpeppar
1½ krm vitpeppar
ca 2 msk råriven gul lök

Gör så här

Riv ett halvt korvbröd på rivjärn, lättast går om korvbrödet är fryst, det går också bra med polarbröd eller annat vitt bröd.
Köttbullarna blir saftigare med bröd istället för ströbröd.

Blanda rivet vitt bröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla i minst 5 minuter. Rör sedan ner ägg, salt, peppar och lök. Lägg i köttfärsen och arbeta samman med en gaffel, men bara tills allt är väl blandat. Om färsen arbetas för mycket blir den seg.

Rulla lagom stora ”bullar”. Doppa fingrarna i vatten så fastnar inte smeten.
Stek köttbullarna i margarin. Skaka pannan så de blir stekta runt om.

Servera gärna med potatis, lingonsylt och en god sås.
Visningar:
2392
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Köttbullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Köttbullar
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader
Farmors goda kö
över 2 månader
Sås till biff e
över 2 månader