Mammas kycklingpaj

God och matig kycklingpaj. Snabb och enkel!

Betyg (5 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling
1 purjolök
6-8 champinjoner
0,5 tsk salt
1 krm peppar
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
riven ost

Gör så här

1.Förbered pajdegen innan; häll vetemjölet i en bunke eller matberedare. Smula över margarinet, och blanda det tillsammans med vetemjölet. Tillsätt vattnet, och arbeta ihop till en deg. Låt degen ligga svalt tills den ska användas!
2.Värm ugnen till 200 grader. Tryck ut pajdegen i en smord pajform. Även kanterna ska vara täckta. Använd en gaffel för att nagga (göra små hål) pajbottnen. Sätt in i ugnen i ca 15 min för att förgrädda pajskalet.
3.Skiva champinjoner och purjolök, och fräs dem i en kastrull.
4. Rensa kycklingen, och tillsätt kycklingköttet i kastrullen.
5. Tillsätt grädden, tomatpurén, saltet, pepparen och mjölet.
6. Låt koka upp, och koka ihop. Det blir inte så såsigt, mer krämigt.
7. Häll kycklingröran i pajskalet, och toppa med riven ost.
8. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min, eller tills osten smält.
Visningar:
16581
Sparat:
273

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpaj recept
Kycklingpaj med..
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Den goda kyckli
av monfo
över 2 månader
Het kycklingpaj
av grill
över 2 månader