Mammas Snabba fisk

Snabbt, enkelt, lika god om man gör den "smala" varianten som den "lyxiga".

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

2,5 dl vatten
1 Fiskbuljongtärning
1/2 st gul lök
1 msk hackad Dill
1 msk hackad Persilja
1 msk hackad Gräslök (går även bra med det gröna av purjolöken)
300 g rödspättfileér
2 dl vispgrädde eller Matlagningsgrädde
ev 1/2 - 1 msk idealmjöl
Salt
Vitpeppar
Ev. lite fiskfond (typ Knorr)
Lite extra kryddgrönt att strö över den färdiga fisken.

Gör så här

Koka upp vatten, buljongtärning och kryddgrönt och den hackade gula löken. Lägg i fiskfiléerna och låt dem koka på svag värme under lock tills filéerna är vita ca 5-6 min. Lyft upp filéerna med hålslev och red buljongen med grädde och ev. lite mjöl. Lägg i fisken igen och låt dem bli varma. Smaka av med lite salt och peppar, samt ev. fond. Strö över lite kryddgrönt som garnering. Man kan ev. sila buljongen först om man inte vill ha med löken och de kryddgröna. Serveras med potatis och sallad.
Visningar:
998
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader