Mandarin-Svisse

Marängsvisse är en omtyckt efterätt och den luftiga pyramiden för tanken till fest.
Men maränger är väldigt söta och mår därför bra att blandas med nån syrlig frukt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

100 g blockchoklad
1 burk mandarinklyftor , ca 300 g
3 dl vispgrädde
10 - 12 maränger
25 g flagad rostad mandel

Gör så här

Smält blockchokladen i vattenbad.

Häll upp mandarinklyftorna i en sil och låt dem rinna av väl.

Vispa grädden och blanda den med lite av chokladen.

Varva maränger, frukt och grädde till en pyramid och ringla den smälta blockchokladen över som garnering.

Strö på rostad mandel och servera desserten så nylagad som möjligt.

Prova som omväxling annan frukt, t.ex. banander, persikor, ananas eller färska bär t.ex. jordgubbar eller hallon.
Visningar:
884
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Mandarin-Svisse..
av Bodil56
över 2 månader