Mandarintårta

Servera med halvsmält glass eller lätt vispad grädde smaksatt med pressad apelsinsaft.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

Mördeg:
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk strösocker
1 äggula
Smör eller margarin till plåten
1 äggvita till pensling

Fyllning:
2-3 gelatinblad
2 burkar mandarinklyftor ā ca 310 g
2 dl fruktlag + lite citron- eller apelsinsaft

Gör så här

Lägg mjölet på bakbordet, hacka in matfett, socker och äggula. Låt degen vila kallt, ca 1 timma.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, beräkna ca 20 minuter. Låt mandarinklyftorna rinna av. Ta vara på spadet.

Kavla ut ungefär 2/3 av degen till en rund kaka och flytta över den till en lätt smord plåt. Pensla kakans kant med äggvita.

Arbeta resten av degen mjuk och smidig med handen. Fyll den i en spritspåse med krusigt munstycke och spritsa en kant runt om på kakan.

Grädda kakan ca 20 minuter i 175 grader tills den fått vacker färg. Låt den kallna.

Värm 2 dl av mandarinspadet, krama ur gelatinbladen och lös dem i den heta vätskan. Spetsa smaken med lite citron- eller apelsinsaft. Låt gelén kallna och börja tjockna.

Fyll kakan ganska högt med flera lager mandarinklyftor och ös eller pensla på den trögflytande gelén.

Ställ tårtan svalt tills gelén stelnat. Beräkna ca 30 minuter.
Visningar:
860
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR