Mandeläpplekaka med punschgrädde

Underbart gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Mandeläpplekaka med punschgrädde

Ingredienser

4-6 äpplen
1 dl vatten
2 msk Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
100 g mandel
50 g valnötter
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
2 ägg
1 1/2 – 2 dl vispgrädde
2 msk punsch eller punchextrakt

Gör så här

Skal, kärna ur och klyfta äpplena. Koka upp vatten och muscovadoråsocker och lägg i äppleklyftorna. Tag grytan från värmen och låt stå i 2 minuter. Tag upp äppleklyftorna och låt dem rinna av innan de läggs i en smord eldfast form.

Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln. Hacka valnötterna. Vispa ägg och finkornigt strösocker lätt. Blanda i mandel och nötter. Häll smeten över äppleklyftorna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Vispa grädden. Tillsätt punsch. Servera mandeläpplekakan ljummen med grädden till.
Visningar:
1395
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.