Mandel- och chokladpaj

Godare än så här kan det knappast bli! Mandel och choklad i en mazarinliknande fyllning - en svårslagen godsak som du gärna tar en bit till av!

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk strösocker
100 g smör eller margarin
1 ägg

Fyllning:
200 g mandelmassa
50 g smör eller margarin
2 ägg
2 msk vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk bakpulver

Gör så här

Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker och matfett, gärna i en matberedare.

Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

Gör fyllningen: Dela eller grovriv mandelmassan och blanda den med matfettet. Det går även bra att mixa dem i en matberedare/mixer.

Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner mjöl, kakao och bakpulver. Rör smeten jämn och häll den i pajskalet.

Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt den kallna.

Gör garneringen: Bryt sönder chokladen och lägg den i en plastpåse. Lägg påsen i en kastrull med varmt vatten eller i mikrovågsugn och låt chokladen smälta.

Klipp ett litet hål i påsens ena hörn och ringla chokladen i ett fint mönster över pajen.

Pajen går utmärkt att frysa in, men då utan chokladgarneringen.
Visningar:
847
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Chokladpaj recept
Fransk chokladp..
av Annafbg
över 2 månader
Kola- och chokl
av MrsC
över 2 månader
Mjölkchokladpaj
av tinah
över 2 månader
Chokladpaj från
av Robjoo
över 2 månader
Chokladpaj
av ros
över 2 månader
Kexchokladpaj..
av Ulrica
över 2 månader