Mandelkransar

Läckra mandelkransar till kaffet eller små savaränger till dessert. Kakmix går fint att använda till omväxling.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12-16 st

Ingredienser

100 g sötmandel
Smör eller margarin till formarna
50 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 ägg
5 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver

Kransformar

Gör så här

Skålla och skala mandeln. Mal 3/4 av den och skär resten i tunna flagor. Smörj kransformarna och strö dem med mandelflagor.

Rör matfett och socker vitt. Tillsätt mald mandel, ägg och mjöl blandat med bakpulver.

Fyll formarna ungefär till hälften och grädda kransarna vackert guldbruna, 200 grader, 10-15 minuter. Stjälp upp dem genast efter gräddningen men låt dem svalna under formarna.

Pröva som omväxling: Nötkaks- eller sockerkaksmix till smeten. Strö kokos i formarna till sockerkakskransar. Dränk in de färdiga kakorna med vin, likör eller saft och servera dem som små savaränger med fruktfyllning och en gräddtopp.
Visningar:
1722
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.