Mandelmassesnäckor

Ibland är det svårt att veta vad man ska baka, det finns ju så mycket att välja på. Vad sägs om en saftig bulle fylld med nötig mandelmassa och mörk choklad?

Betyg (1 röst)
Antal personer
40 st

Ingredienser

5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
150 g rumstempererat smör
14 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g mörk choklad
150 g mandelmassa
75 g rumstempererat smör
2 msk strösocker
1 msk kakao

Pensling:
1 ägg
½ dl pärlsocker

Gör så här

Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt socker, salt, smör och mjöl. Arbeta samman degen så att den blir smidig, ca 10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter.

Gör fyllningen. Hacka chokladen och riv mandelmassan. Rör samman med smör, socker och kakao.

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar.

Kavla ut till två rektanglar, ca 30x40 cm. Fördela fyllningen på plattorna. Rulla ihop degen från långsidan och skär sedan varje rulle i 20 bitar.

Lägg dem i pappersformar och ställ dem på en plåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter.
Visningar:
857
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.