Mandelpäron

En jättegod efterrät

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 stycken saftiga päron
Smör eller margarin till formen
Saft och rivet skall av en 1/2 apelsin
200 gr mandelmassa

Gör så här

Skala päronen och skär dem i i klyftor.
Lägg dem i en smord eldfast form.
Droppa över apelsinsaften, strö över det rivna apelsinskalet.
Riv på rivjärnets grova sida mandelmassan direkt över päronen.
Grädda i ugn vid 200 grader tills päronen känns mjuka
ca 15-20 minuter.
Serveras med vispad grädde eller glass
lycka till !
Visningar:
731
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Mandelpäron recept
Mandelpäronkaka
av tina62
över 2 månader
Ugnsbakade mand
av tina62
över 2 månader
Snabblagade man
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR