Mandelpaj med persika

Mandelpajen innehåller både persika och rödvinskokta päron. Detta är en riktig godbit för både öga och gom. Pajen passar utmärkt att servera i påsktid.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

Pajdeg:
1 dl, 65 g, sötmandel
2 dl vetemjöl
½ dl strösocker
100 g smör eller margarin

Fyllning:
75-100 g mörk blockchoklad
1 burk, ca 400 g, konserverade päron
2 dl rött vin
1 burk, ca 400 g, konserverade persikor

Gör så här

Börja med pajdegen:
Hacka mandeln i en matberedare. Tillsätt mjöl, socker och matfettet skuret i mindre bitar.

Arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla eller tryck ut pajdegen i en smord pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Fäst en remsa aluminiumfolie runt kanten.

Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 12 minuter. Ta bort foliet. Låt pajskalet kallna.

Gör fyllningen: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Pensla pajskalet med den smälta chokladen. Låt den stelna.

Häll av och spara spadet från päronen. Skär päronen i tunna skivor. Koka upp 1 dl päronspad och rött vin i en kastrull. Lägg i päronskivorna. Låt päronskivorna koka några minuter. Låt dem kallna.

Häll av spadet från persikorna. Mixa persikorna i en mixer eller med mixerstav. Fördela persikomoset i pajskalet. Ta upp päronskivorna. Låt dem rinna av. Garnera pajen med päronskivorna.
Visningar:
864
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Mandelpaj recept
Mazarinkaka/man..
av chre
över 2 månader
Mandelpaj med r
över 2 månader
Choklad och man
av MrsC
över 2 månader
Sommarens godas
av sahebi
över 2 månader
Äppel- och mand
av lennali
över 2 månader
Mandelpaj med k..
över 2 månader