mandeltårta

Den är jätte dryg och räcker till många, men ooo så mumsig.
Man kan förbereda genom att göra botten och frysa den.

Betyg (0 röster)
Antal personer
18-20 bita

Ingredienser

botten:
200 g sötmandel
6 st äggvitor
2 dl socker

fyllning: smörkräm
6 st äggulor
1 1/2 dl socker
150 g smör
4 dl vispgrädde

4 - 5 dl vispgrädde till garnering

Gör så här

Mal mandeln till botten.
Vispa äggvitorna hårt. Häll i socker och blanda runt.
Vänd slutligen ner mandeln i smeten.
Smöra en 30*40 cm långpanna och bred ut smeten i den.
Grädda i 20-25 min i 175 grader.
När den är färdiggräddad, vänd den upp och ned och dra försiktigt bort ev smörpapper när den kallnat.
Smörkrämen:
Blanda ägg socker och grädde i en kastrull. Lägg i smöret i en klump. Sjud sakta medan smöret smälter under viss omrörning.
Sjud en liten stund efter smöret smält.
Ställ sedan kallt så att smörkrämen blir fast.
Bred den över botten.
Vispa grädden till garneringen.
Spritsa ett finrutigt mönster på smörkrämen.
Visningar:
2080
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Mandeltårta recept
Mandeltårta med..
av kma21
över 2 månader
Morots- och man
över 2 månader
Mandeltårta med
över 2 månader
Lenas mandeltår..
över 2 månader
Mandeltårta med
av MrsC
över 2 månader
Mandeltårta med
av grill
över 2 månader