Mandeltårta med krämig moccakolaglasyr

Mandeltårta med krämig moccakolaglasyr

Betyg (1 röst)
Antal personer
Ca 12
Mandeltårta med krämig moccakolaglasyr

Ingredienser

150 g malen sötmandel
4 äggvitor
2 dl socker
1 ½ msk kakao

Moccakolaglasyr:
2 äggulor
½ dl socker
1 tsk potatismjöl
1 tsk nescafé pulver
1 dl kaffegrädde
75 g smör eller margarin
150 g mörk choklad

Garnering:
50 g grovhackad mörk choklad
50 g flagad mandel

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.

Mal mandeln. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv.

Blanda ner kakaopulvret i den malda mandeln och vänd varsamt ner blandningen i marängsmeten.

Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.

Innan ugnen stängs av så passa på att rosta den flagade mandeln till garneringen ett par minuter utströdd på en bakplåt.

Lossa den kalla kakan från formen och lägg upp på fat.

Mät upp äggulorna, sockret, potatismjölet, nescafé-pulvret och kaffegrädden i en kastrull. Sjud upp under omrörning och ta genast kastrullen från värmen då krämen börjar tjockna. Klicka ner matfettet och tillsätt chokladen som brutits i små bitar. Rör om tills allt smält och krämen är blank och slät.

Bre ut krämen jämnt över kakan och ställ den svalt så att krämen stelnar. Strö över grovhackad mörk choklad och rostad flagad mandel då den ska serveras.
Visningar:
2337
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Mandeltårta recept
Mandeltårta med..
av kma21
över 2 månader
Morots- och man
över 2 månader
Mandeltårta med
över 2 månader
Lenas mandeltår..
över 2 månader
Mandeltårta med
av MrsC
över 2 månader
Mandeltårta med
av grill
över 2 månader