Mangoglass

Denna delikata dessert har en bas på youghurt och fräsch mango. Glassen är en perfekt avslutning på en kraftig middag.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

3 msk honung
3 msk strösocker
20 g osaltat smör eller margarin
5 dl lättyoghurt
2½ dl vispgrädde
2½ dl mangopuré
1 mangofrukt, tärnad

Garnering:
1 mangofrukt, skivad
Myntablad

Gör så här

Lägg honung, socker och matfett i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning tills matfettet är smält och sockret är upplöst. Låt blandningen svalna.

Blanda yoghurt, vispad grädde, mangopuré och den svala honungsblandningen i en skål. Blanda väl. Häll blandningen i en 1-liters frystålig skål med lock och frys tills glassen är tjock, ca 1-2 timmar.

Rör om glassen från kanten och in till mitten med en gaffel. Blanda ner tärnad mango och rör om väl. Täck över och frys tills glassen är fast i konsistensen, ca 6 timmar.

Garnera mangoglassen med skivad mango och myntablad.

Istället för mango är det gott att använda papaya eller konserverade aprikoser. Eller prova att blanda i 1½ dl äppelmos med 1 tsk kanel. Du kan också tillsätta 50 g rostade hackade hasselnötter tillsammans med mangon för att få extra smak på glassen.
Visningar:
1822
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Mangoglass recept
Mangoglass med ..
över 2 månader
Laktosfri mango
av busan37
över 2 månader
Mjukglass med m
av tina62
över 2 månader
Mangoglass
av lennali
över 2 månader
Snabb och lätt
över 2 månader
Snabb mangoglas
över 2 månader