Mangokyckling

Saftiga tärningar av mangofrukt kombinerade med mör och saftig kyckling.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

450 g kycklingfilé
1 gul lök
2 msk solrosolja
1,5 dl hönsbuljong
1 dl torrt vitt vin
Fint rivet skal av en halv citron
2 färska mangofrukter eller 350 g på burk
½ tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
1/4 tsk riven muskot
½ dl matlagningsgrädde

Gör så här

Skär kycklingköttet i 2½ cm stora kuber. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna tills den är het men inte rykande. Tillsätt den hackade löken och fräs under omrörning tills den är mjuk och genomskinlig, ca 3 minuter.

Tillsätt kycklingen till wok- eller stekpannan. Öka värmen och bryn kycklingköttet kraftigt i 5 minuter. Tillsätt buljongen, vinet och det rivna citronskalet. Koka upp och sänk sedan värmen. Täck över med lock och låt sjuda i 5 minuter tills kycklingen är färdig.

Skär mangons fruktkött i tärningar. Tillsätt mangon till kycklingen. Krydda med salt, peppar och muskot. Sjud under lock i cirka 2 minuter.

Rör ner grädden och värm upp i ca en minut. Lägg upp på tallrikar och strö över flagad mandel och skivad vårlök eller purjolök. Servera med ris eller potatis.
Visningar:
961
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Mangokyckling recept
Kinesisk mangok..
över 2 månader
Mangokyckling
över 2 månader
Mangokyckling
av Amika
över 2 månader
Karibisk mangok
över 2 månader
Mangokyckling.
över 2 månader