Maräng- och mockamoussetårta

Maräng- och mockamoussetårta

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Maräng- och mockamoussetårta

Ingredienser

Maräng:
3 äggvitor
2 dl socker

Mousse:
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 äggulor
½ dl socker
½ dl starkt kallt kaffe
1-2 msk kaffelikör

Garnering och servering:
Kaffepulver
Jordgubbar

Gör så här

Maräng (kan göras flera dagar innan). Rita 3 rundlar, ca 18 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum. Tillsätt sockret i två omgångar och vispa till en fast smet. Bred ut den i rundlarna och jämna till ytan. Grädda bottnarna i mitten av ugnen tills de lätt släpper papperet, 1 - 1,5 timme.

Mousse (bör göras samma dag). Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden tjock. Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Blanda ner gelatin, kaffe och likör i äggsmeten. Rör sedan i grädden och blanda väl. Ställ i kylen.

Ca 1 timme före servering (om tårtan läggs ihop för tidigt kan bottnarna mjukna). Bred ut en tredjedel av moussen på varje marängbottnen och lägg ihop till en tårta. Ställ i kylen att stelna. Sikta över lite kaffepulver och garnera med jordgubbar.

Tips:
Moussen kan göras utan gelatin, men blir då inte lika fast i konsistensen.

Ugnstemperatur 100º
Visningar:
2734
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Maräng recept
Marängäppelkaka
över 2 månader
Maräng Tårta..
av Reiko
över 2 månader
Glömmingetårta
av Cina78
över 2 månader
Rice Krispies-t
av azvard
över 2 månader
Dajmtårta / Dai
över 2 månader
Marängkolatårta
av tina62
över 2 månader