Marängdessert med frukt eller bär

Snabblagad dessert som blir jättegod även om man använder sötningsmedel. Ät som den är eller servera med vispad grädde eller glass. Viktväktarrecept.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

4 äggvitor
1 liter frukt eller bär
Socker/sötningsmedel (frukten/bären avgör mängden)
2 msk flagad mandel

Gör så här

Vispa 4 äggvitor till hårt skum, tillsammans med socker (eller sötningsmedel). Mängden socker beror på om frukten/bären är sura. Prova dig fram genom att ta i lite i taget och smaka på äggvispet (det ska vara sött som marängsmet).

Om du använder frukt så skär den i småbitar. Lägg frukt/bär i en ungsfast form. Bred äggvitan över och strö på flagad mandel.

Sätt in i ugnen på hög värme, ca 250 - 300 grader, beroende på ugn, tills "marängen" har fin färg.
Visningar:
3693
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Citron- och mar..
över 2 månader
Husets hovdesse
av MrsC
över 2 månader
Citronsmakande
över 2 månader
Farmor Toras ma
av Queenie
över 2 månader
Chokladmarängde
av Queenie
över 2 månader
Smarrig marängd
av Fin
över 2 månader