Marängglasstårta med hallon och chokladsmak

Går att göra långt i förväg vid bjudning.
Glutenfri

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12
Marängglasstårta med hallon och chokladsmak

Ingredienser

Bottnar:
8 äggvitor
3,5 dl socker
2 tsk potatismjöl
3 tsk vanlijsocker
2 tsk vinäger

Glass:
8 äggulor
1 1/4 dl florsocker
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk kakao
200 g hallon

Garnering: Hallon, citronmeliss

UGN 150 grader

Gör så här

Bottnar:
Dela äggen, spar gulorna. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner det i äggviteskummet. Rör till sist ner vinägern.

Rita bakplåtspapper 2 cirklar med samma diameter som den form glassen ska frysa i ca 27 cm. Formen ska ha avtagbar kant. Bred ut smeten jämnt i cirklarna.

Grädda bottnarn i nedre delen av ugnen tills de är gyllene och torra ca 1 tim.

Gör glassen.
Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Vispa grädden för sig och blanda ner den i äggulesmeten. Tillsätt vaniljsockret. Häll hälften av smeten i en annan bunke. Smaksätt den ena smeten med kakao och den andra med hallon.

Lägg i en marängbotten i formen och häll över kakaosmeten. Frys tills den stelnat något, ca 15 min. Lägg på den andra botten och häll hallonsmeten över. Frys tårtan minst 4 h.

Garnera innan servering
Visningar:
5415
Sparat:
81

LIKNANDE RECEPT

Marängglasstårt
av Fin
över 2 månader
Små svissglasst
av Fin
över 2 månader