Marängkaka

De här kakorna är jättegoda med ett marängtäcke som bara smälter i munnen.

Betyg (1 röst)
Antal personer
?
Marängkaka

Ingredienser

200 g smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 äggula

Marängtäcke:
6 äggvitor
4 1/2 dl socker

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till en deg och låt den vila i kylskåpet en stund. Rulla ut degen till tre längder, ungefär lika långa som plåten. platta till dem och grädda i tio minuter i 200 grader.
Vispa under tiden äggvitorna till ett riktigt hårt skum. Häll i sockret i en stråle och fortsätt att vispa till skummet blir hårt. klicka ut marängen över längderna, sänk ungsvärmen till 150 grader och grädda i cirka fem minuter. Sänk värmen till 120 grader och grädda i ytterligare tio minuter. Skär kakorna i neda bitar med en vass kniv när de fortfarande är varma.
Visningar:
6894
Sparat:
126

LIKNANDE RECEPT

Marängkaka recept
Festlig marängk..
över 2 månader
Marängkrisptårt
av Annie_B
över 2 månader
Marängkakor med
av grill
över 2 månader
Äppelmarängkaka
av MammaCa
över 2 månader
Morfars marängk
av MargaTh
över 2 månader
Äppel och marän
av look
över 2 månader