Marängkrokant

Denna lättbakade tårtan tilltalar alla och går att förbereda i god tid inför kalaset.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Bottnar:
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3 äggulor
½ dl strösocker
3 - 4 dl vispgrädde
4 daim

Garnering:
1 ask physalis

Gör så här

Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Tillsätt bakpulvret.

Rita 2 cirklar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.

Bred ut marängsmeten i cirklarna. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 1½-2 timmar.

Låt bottnarna svalna något. Lossa dem från pappret. Låt bottnarna kallna på galler.

Gör fyllningen. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden tjock. Hacka daimen. Blanda ner grädde och hackad daim i äggulesmeten.

Bred fyllningen mellan och ovanpå bottnarna. Garnera tårtan med physalis.
Visningar:
850
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.