Marängpaj med äpple

Denna äppelpaj med marängtäcke kommer snart bli en storfavorit. Servera den varm eller kall tillsammans med vaniljsås eller grädde.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 bitar

Ingredienser

175 g färdig , fryst , tinad smördeg
Florsocker till garnering

Fyllning:
3 - 4 äpplen
1½ dl äpplemos
50 g russin
Skal och saft från en halv citron
2 äggvitor
1 dl strösocker
½ tsk kanel

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Kavla ut den tinade smördegen tills den täcker formen. Klä formen med smördegen. Stick hål med en gaffel i degens botten och baka i ugnen i 10 minuter.

Kärna ur äpplena och tärna dem i 1½ cm stora tärningar. Blanda äppeltärningar och äppelmos och sjud upp i en kastrull. Låt sjuda under omrörning i 5 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner russin, citronskal och färskpressad citronsaft. Häll blandningen i formen.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget tills det har lösts upp i marängen. Vispa ner kanel.

Bred marängsmeten ovanpå fyllningen så att marängen formar toppar och täcker fyllningen. Låt inte marängsmeten täcka smördegen helt.

Baka i 25 minuter tills kakan är gyllene. Garnera med florsocker.
Visningar:
3362
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Marängpaj recept
Luftig mandelma..
över 2 månader
Marängpaj med h..
av zonale
över 2 månader
Citronmarängpaj
över 2 månader
Marängpaj med c
över 2 månader
Äppelmarängpaj
av tina62
över 2 månader
Apelsin-och mar
över 2 månader