Marängrulle Budapest

Den klassiska Budapest-bakelsen fixar du lätt själv!
Går dessutom fint att frysa in.

Betyg (7 röster)
Antal personer
-
Marängrulle Budapest

Ingredienser

Botten:
6 äggvitor
3 dl socker
2 dl snabbmarsán-pulver
100 g hasselnötskärnor

Topping:
Mandelspån

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 ½ - 2 dl mandarinklyftor

Garnering:
Florsocker
Mörk choklad

Gör så här

Vispa äggvitorna hårt.
Fortsätt vispa och tillsätt socker lite i taget. Vispa tills smeten blir riktigt tjock och stadig.

Mal nötterna och blanda i äggsmeten tillsammans med marsanpulvret.
Bred ut smeten på plåt med smort bakplåtspapper och strö över mandelspån.
Grädda i 175 g knappt 20 minuter.

Stjälp upp kakan på en ren kökshandduk när den svalnat något.
Drag bort pappret och låt kakan svalna helt.

Vispa grädden och bred över kakan. Låt mandarinklyftorna rinna av, dela dem i mindre bitar och strö dem över grädden.
Rulla ihop kakan ganska löst och lägg den i kylen.

Ringla smält choklad och pudra över florsocker innan servering.
Visningar:
14849
Sparat:
296

LIKNANDE RECEPT

Marängrulle med
över 2 månader
Supergod maräng
över 2 månader
Annas marängrul
över 2 månader
Jordgubbsmaräng
av Fin
över 2 månader
Marängrulle med
av lennali
över 2 månader
Nötmarängrulle
av Fin
över 2 månader