Marängsnäckor

lite klatriga att göra

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

4.5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 gr margarin

Fyllning:
2 st äggvitor
4 msk socker
1 msk kakao

Gör så här

Blanda mjöl,socker i matberedare finfördela margarinet i blandningen till en smulig massa. Arbeta snabbt i hop till en deg. Ställ kallt i 30 min.

Vispa äggvitorna till hårt skum tillsätt sockret och fortsätt vispa några minuter till en styv marängsmet. Sikta över kakaon och vänd ner den försiktigt i smeten.
Dela mördegen i två delar. Kavla ut varje rektangulär kaka ca15*30 cm. Bred maräng smeten över degen och rulla i hop som en rulltårta. Lägg rullarna på en skärbräda med skarvarna neråt. Låt dom stå i kylen tills mördegen stelnat till. Sätt under tiden på ugn på 175 gr. Skär rullarna i 0.5 cm tjocka skivor. Lägg på bkplåtsklädda plåtar. Grädda kakorna i ugnen på andra falsen ner i från. Tills de fått fin färg och fyllning blivt torr ca 10 min
Visningar:
732
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.